Studietur 2016

 

BERLIN

I 2016 gikk den årlige studieturen for Offadm til Tysklands hovedstad, Berlin. De forrige turene har vært proppfull av festligheter, kultur og sosiale begivenheter – og årets tur var intet unntak!


Vi bodde på den østlige delen av Berlin, kun et steinkast unna Alexanderplatz. Den første kvelden deltok vi i pubcrawl. På denne måten fikk vi sett mye av det Berlins sagnomsuste natteliv har å by på. Kvelden endte på et utested kalt Matrix, som er et av Berlins største utesteder og her var det så god stemning at vi ikke klarte å dra før langt på natt. Videre var vi så heldige å få muligheten til å komme på besøk hos den nordiske ambassaden. Først fikk vi en omvisning på plassen, hvor vi siden fikk ta del i et meget interessant foredrag om Berlin og Tysklands rike historie. I tradisjons tro ble det arrangert Amazing Race, slik at vi skulle få sett mye av det denne storbyen har å tilby. Her fikk vi sett Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, TV-tårnet og Riksdagsbygningen. Alle lagene var en blanding av folk fra de tre forskjellige kullene. På denne måten ble folk godt kjent på tvers av kullene. Det stod ikke om stemningen, og alle koste seg gløgg i hjel.

Vi hadde fellesmiddager to av dagene, men fellesvors hadde vi hver kveld, før vi i samlet flokk dro ut for å ta del i Berlins spektakulære uteliv. Den ene kvelden tok vorset sted på en bar kalt Das Klo, som direkte oversatt betyr do – så temaet var som forventet. Vi tok oss også inn på et karaokested, hvor sangerne og sangerinnene blant oss fikk vist sine sanne farger. Vi har, med andre ord, mange kommende stjerner blant oss. Turen i år gikk så særdeles knakende bra, og vi gleder oss allerede til neste tur.