Hjem

Mar 10, 2013

Reisebrev fra Istanbul 2013

Kategori: Byråkratene


Offentlig administrasjon og ledelses sagnomsuste studietur fant i år sted i Istanbul. Med ingredienser som Europa, Asia, vårlig temperatur og en sosial gjeng, var rammene satt for det som skulle bli en strålende studietur. Hvert år arrangeres det en studietur til en storby i Europa. Tidligere år har Off.adm unnagjort Berlin, Bratislava, Wien og Budapest. I år var det altså metropolen Istanbul som stod for tur.

Istanbul er byen hvor Europa møter Asia, øst møter vest og fortid møter fremtid. Med sine 13 millioner innbyggere og et stort kulturelt mangfold, kan Istanbul by på uendelig mange høydepunkter. For å rekke over de mest kjente attraksjonene, ble en dag satt av til Off.adms egen versjon av TV-serien Amazing Race. Deltakerne raste rundt i Istanbul for å komme innom ulike severdigheter som den Blå Moské, Haga Sofia, den store basaren og krydderbasaren.


Gjennom hele oppholdet var turdeltakerne innlosjert i gamlebyen, kun et steinkast unna de mest kjente attraksjonene Istanbul har å by på. Dette åpnet for at alle kunne bruke fritiden til å gjøre og se mer av det de ønsket. Noen brukte fritiden til å besøke et tyrkisk bad, andre tok den korte fergeturen over til Asia-siden, mens andre valgte å tilbringe tid på et av de mange markedene i byen.

Det viktigste på Off.adm sine studieturer er likevel det sosiale, og i år var intet unntak. I løpet av de fire dagene var det satt av rikelig med tid til å bli bedre kjent på tvers av kullene. Sammen fikk vi spist mange gode måltider og mange benyttet også anledningen til å sjekke ut byens pulserende uteliv.

Sigrid Seim, student ved Off.adm oppsummerer slikt:
- "Da jeg først hørte planene om å reise på studietur, var jeg litt negativ. Men etter å ha opplevde hvor utrulig givende det kan være å reise på tur sammen med over 30 studiekamerater, har jeg bestemt meg for å være med hvert år. Dette var en stor suksess!”