Cosmina Matei - Konsulent i Capgemeni


Cosmina Matei 
Senior Applications Consultant innen Business Solutions hos Capgemini Norge

1. Hvordan fikk du din nåværende jobb?
Det er en ganske morsom historie siden den har et distinkt offadm preg. Jeg var i operaen med ei venninne. Hun og jeg ble kjent i fadderuka når vi startet på Offadm og har vært venninner siden.  Hennes jobb organiserte et sosialt arrangement for ansatte og venner så hun hadde et ekstra billett tilgjengelig som jeg var heldig nok til å få.

I pausen hilste jeg på mange av hennes kollegaer og venner av de. Det tok ikke mye small-talk før det kom fram at en i gruppen hadde studert i Amsterdam- samme som meg! Plutselig hadde vi masse å prate om. Han spurte mye om det jeg jobbet med og kunne en god del om IT bransjen da han jobbet med HR i et konsulent firma.

Et par måneder etter den kvelden får jeg en melding på LinkedIn der han sier at han husker at jeg jobbet som konsulent innen Software og at firmaet han jobber for har en stilling ledig. Han forteller videre at han føler at stillingen kunne passe meg ut ifra inntrykket han fikk den kvelden på operaen, og spurte om dette kan være noe jeg har lyst å høre mer om. And the rest is history.

Fantastisk hva en Offadm kollega og litt nettverking kan fikse, ikke sant?

2. Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?
Jeg mener det er en god blanding av personlighet, erfaring og interesse som gjorde at de valgte meg til slutt. I prosessen tok jeg ikke for gitt det at jeg ble head-huntet. Jeg kom forberedt til alle tre intervjuene, brukte relevante eksempler fra arbeidslivet når jeg besvarte spørsmål og stilte spørsmål når jeg lurte på noe.

3. Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?
I dag har jeg funksjonelt ansvar i et app-utviklings prosjekt. Vi er i en tidlig fase der vi jobber med å vurdere om det er hensiktsmessig å utvikle appen ut i fra et kostnads-nytte perspektiv.  Funksjonelt ansvar innebærer alt fra å være med på å undersøke markedet, lage brukerreise til å bidra i workshops for prototyper, app-flyt og app-navigasjon og mye mer.

4. Hvordan bruker du utdanningen din fra offadm i jobben din?
I mitt nåværende prosjektet har jeg fått mest ut av metodefagene. Det synes jeg er ganske morsomt med tanke på at jeg var ikke noe stor fan av de som student. Det tok ikke lang tid før jeg merket at det å kunne stille relevante og valide spørsmål ga stor utbytte i prosjekt forarbeidet.  Ellers er det mange andre tilfeller der offadm hjalp, som for eksempel, i prosjektarbeid med offentlige etater.

5. Hva er ditt tips til studenter på offadm som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?
Det er ikke noe mer spennende for en arbeidsgiver enn relevant arbeidserfaring, gjerne fra studietiden.  Jeg fikk mitt første break innen IT verden nettopp fordi jeg hadde litt arbeidserfaring fra før. Det at erfaringen ikke var relevant spilte ikke en stor rolle.  Dog:

  • Vær aktiv på karrieredager
  • Besøk karrieresenteret og ta en CV kurs
  • Bygg opp en CV på LinkedIn.
  • Ta kontakt med bemanning- og rekrutteringsbyråer. Mange spesialiserer seg på studenter og nyutdannede ( f.eks. Academic Work) og har ofte studierelevante deltidsjobber å tilby. Har de ikke noe stilling som frister? Spør om de er interessert i et generelt intervju. Slik får du muligheten til å presentere deg selv og kanskje få litt veiledning.
  • Nettverking fungerer! Øv deg på small-talk og når du treffer personer som inspirerer –hold kontakten med dem!